Skip to main content

Bezpečnost v době dovolených: Petr Pešek pro Signál rádio

V sérii vstupů v Signál rádio radí bezpečnostní expert Petr Pešek, jaké jsou novinky v ochraně našich domovů před vloupáním. Dozvíte se ale i to, jak se dnes hlídá třeba rybník.

Dobrá rada je nad zlato – zvlášť když ji dává člověk, u kterého se už dlouhá léta scházejí bezpečnostní incidenty z celé republiky, a zvlášť když díky takové radě nepřijdete o to své zlato. Možná i doslova, protože léto je doba dovolených, a dovolené jsou pro zloděje ideálním časem k vloupání do našich opuštěných domovů nebo k jiným krádežím.

Petr Pešek je ředitelem dispečinku Securitas Operation Center, který hlídá přes 12 000 objektů v Česku, ať už komerčních, nebo soukromých. V pravidelných audio vstupech s redaktorem populárního Signál rádia uveřejněných během července 2024 Petr shrnul základní bezpečnostní rady a tipy pro dobu dovolených, ale vyzdvihl i překvapivé technologické novinky. 

„Léto je nejnáročnější období roku“

Co ukazují celoroční statistiky o vloupání do soukromých objektů? Jsou v létě ohrožené víc domy a byty, nebo rekreační oblasti? Jaké jsou základní rady a tipy, jak zabezpečit svůj domov před odjezdem na dovolenou? Jakou roli v kriminalitě hrají sociální sítě? Je klíč pod rohožkou v pořádku?  Poslechněte si, co si myslí Petr Pešek.

KLIP A

„Vidět není totéž co zasáhnout“

Jaký rozdíl mezi domácími kamerkami připojenými k internetu a profesionálním monitoringem? Lze si zabezpečovací prvky po dobu dovolené jen zapůjčit? Co dělat, když máte strach o seniora, který po dobu vaší dovolené zůstává sám doma? Poslechněte si, jaké odpovědi na své otázky dostal redaktor Signál rádia Luboš Dvořák v druhém klipu níže.

KLIP B

„Ve stanu mám jen to nejnutnější“

Jak je to v létě se zabezpečením kempů, karavanů a koupališť? Jak si užít hudební festival a nepřijít k úhoně? Jak lze inteligentně zabezpečit rybník, který není oplocený, a kam v létě chodí pytláci? O tom Petr Pešek promluvil v závěrečné části své letní bezpečnostní „trilogie“.

KLIP C

Signál rádio

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.