Skip to main content

Stříbrná medaile v udržitelnosti pro SECURITAS ČR

V roce 2024 jsme znovu získali ocenění EcoVadis a se skórem 70 ze 100 bodů patříme do skupiny top 8 % hodnocených společností. Hodnocení nám umožňuje nejen demonstrovat naše hodnoty a firemní kulturu, ale je důležité i pro naše zákazníky.

EcoVadis je uznávaná a nezávislá platforma, jejíž certifikace patří k nejkomplexnějším ukazatelům udržitelnosti firem, a my jsme hrdí, že se SECURITAS ČR i v roce 2024 drží na předních příčkách. EcoVadis definuje 21 kritérií udržitelnosti založených na mezinárodních standardech. Můžeme je rozdělit do čtyřech základních oblastí: životní prostředí, pracovní a lidská práva, etika a udržitelný rozvoj.

3P je známkou úspěchu

Kritéria a strategie EcoVadis je v souladu s globálními hodnotami Securitas, které jsou založené na principu 3P (People – Planet – Prosperity).

Součástí hlavních hodnocených pilířů EcoVadis jsou lidská práva a pracovní podmínky, a to včetně například spravedlivého zacházení, vytváření respektujícího a podporujícího prostředí či zajištění zdravotních a bezpečnostních opatření. V Securitas víme, že vše je o lidech. Naši lidé mají široký soubor dovedností a zkušeností a my chceme plně využít jejich potenciál na všech úrovních. Jasnou prioritou je fyzické i duševní zdraví našich pracovníků a hlavně bezpečnost.

Hodnocení EcoVadis v oblasti životního prostředí se zaměřuje například na efektivní využívání zdrojů či zmírnění dopadů na životní prostředí. V Securitas věříme, že máme jeden svět, a proto se vždy snažíme zajistit maximální ochranu životního prostředí i přesto, že náš dopad je relativně malý. Také prosazujeme závazek Science Based Target Iniciative.

V neposlední řadě EcoVadis hodnotí etické otázky týkající se transparentnosti, odpovědného řízení či etického obchodního chování; v hodnocení jsou klíčové i dodavatelské vztahy. V Securitas máme nastavené dlouhodobé hodnoty. Jsme zodpovědná společnost s vysokou úrovní integrity a stojíme si za tím, že v oblasti hodnot a etiky podnikání neděláme nikdy kompromisy.

Držíme se na předních příčkách

Platforma EcoVadis hodnotí každoročně více jak 2 miliony firem ve více jak 180 zemích světa. Securitas se hodnocení účastní již od roku 2021, kdy jsme v loňském roce obdrželi zlatou medaili. Bodové hodnocení 70 ze 100 bodů v jednotlivých oblastech se nám podařilo od loňska udržet i při letošním hodnocení. Letos obdržené stejné bodové hodnocení odpovídá kvůli zpřísnění hodnotících kritérií udělení „pouze“ stříbrné medaili.

I přes udělení „pouze“ stříbrné medaile jsme v Securitas na toto ocenění velmi hrdí. Jsme v udržitelnosti lepší než 92 % všech hodnocených společností, alespoň podle jedné z nejrespektovanějších světových autorit. Získané skóre potvrzuje, že naše závazky v této oblasti bereme vážně. Porovnání výsledků s ostatními společnostmi je viditelné na obrázku níže.

Porovnání s ostatními společnostmi

S EcoVadis máme za sebou již celkem 5 hodnocení a díky nim dochází k implementaci řady kroků, které nás posouvají vzhůru. Tato platforma je navíc klíčová pro stávající i potenciální zákazníky, kteří si můžou k našim výsledkům v oblasti udržitelného přístupu vyžádat přístup. Obrázek níže prezentuje vývoj našeho skóre v porovnání s průměrem všech společností.

Porovnání v čase

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.